A beruházások fejlődése Kárpátalja népgazdaságában - Szpásszky Gábor; Спаський Габор (PoliPrint Kft., 2010)
A tanulmány arra keresi a választ, hogy a régióban a beruházások a termelésből vagy a szolgáltatás renoválásából az új ágazatok létesítésére irányuló összegekből formálódnak. A megye gazdaság struktúrájának elemzése a járások feloszlásában lehetőséget ad kijelölni a beruházások előnyős irányait, a beruházási projektek realizálási irányait, a kedvezményes gazdasági területek felhasználását a „Kárpátalja” Speciális Gazdasági Övezet beruházási tevékenységében.

Резюме. У статті йдеться про те, що інвестиції в області формуються за рахунок вкладень у реконструкцію виробництва продукції або надання послуг та у розвиток нових галузей. Аналіз структури економіки області в розрізі районів дає змогу визначити пріоритетні напрямки інвестицій, тобто напрямки реалізації інвестиційних проектів на території спеціального режиму інвестиційної діяльності та на території Спеціальної економічної зони /СЕЗ/ “Закарпаття.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/134267
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/Acta_Beregsasiensis_2010_2.pdf
Keywords: beruházások; Kárpátalja; népgazdaság