Egy Rett-szindrómás eset bemutatása - Komonyi Tímea (PoliPrint Kft., 2010)
A Rett-szindróma egy nagyon komplex tünetegyüttesből összetevődő állapot. A diagnózis felállításához számtalan vizsgálatra van szükség, mivel az orvosok a tünetek sokasága miatt nem mindig a Rett-szindrómára gyanakodnak. Ez a folyamat nagy erőfeszítést, türelmet kíván a szülőktől és a gyermektől egyaránt. Viszont a pontos diagnózis megszületését követően elkezdődhet a terápia, amely segít a családnak a nehézségek leküzdésében. Kutatásomban ezekről a vizsgálatokról és tеrápiákról írok.

Резюме. Синдрома Ретта має багато симптомів. Для того, щоб поставити діагноз, потрібні різні обстеження, оскільки врачі не завжди підозрюють, що це синдром Ретта. Цей процес вимагає напруження сил, терпіння батьків та дитини. Після точного діагнозу починається лікування, яка допоможе сім’ї перебороти труднощі. Проведенні обстеження і лікування описано на прикладі конкретного випадку.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/130652
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta10_1.pdf
Keywords: Rett-szindróma; Rett-szindrómás gyermek fejlesztése; terápia