Az „Y” és „Z” generációk utazási szokásainak összehasonlító elemzése kérdőíves felmérés alapján a Nagyberegi mikrorégió példáján (Beregszászi járás) - Illés Tamás; Іллейш Томаш (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
Szakdolgozatom témája az „y” és „z” generációk utazási szokásainak összehasonlító elemzése kérdőíves felmérés alapján a nagyberegi mikrorégió példáján. Célom, hogy összehasonlítsam és bemutassam, hogy a nagyberegi mikrorégióban élő Y és Z generációs lakosoknak miben különbözik és hasonlít az utazási szokásuk. Aktuálisnak tartom ezt a témát, mivel a két generáció két különböző korban nevelkedett és nőtt fel, eltérő életstílussal és értékrenddel rendelkeznek.
Порівняльний аналіз досвіду подорожування поколінь «Y» та «Z» мешканців Великоберезького мікрорегіону (Берегівський район) на основі анкетного опитування
Keywords: Z generáció; Y generáció; Nagyberegi mikrorégió; Покоління Y; Покоління Z; Великоберезький мікрорегіон