A 2003-as területi történelemvetélkedő feladatsoráról - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (KMPSZ, 2003)
A cikk a 2003. április 12-én, a KMPSZ által az általános és középiskolai tanulók számára Csapon megrendezett történelemvetélkedő kapcsán született, mivel először került sor ilyen jellegű szaktárgyi versenyre Kárpátalján. A szerző konkrétan ismerteti a 8–9. osztályosok feladatsorát, ám előtte röviden arról is ír, mely kérdéstípusok okoztak gondot a tanulóknak, milyen megfontolásból kerültek bele a feladatlapba, majd teljes egészében közli a két feladatlapot.
(és eredményeinek rövid értékelése)
Keywords: területi történelem vetélkedő; KMPSZ; nemzeti történelem tanítása; Kárpátalja