Смертність населення Закарпатської області за останні роки - Молнар Йосип; Molnár József (Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2013)
Резюме. Демографічна ситуація на Закарпатті наприкінці ХХ ст. значно погіршилася, що відо‐ бразилося, з одного боку, в зменшенні народжуваності, з іншого – у збільшенні смертності (рис. 1). Це загалом відповідало загальноукраїнським тенденціям. Щоправда, масштаби нега‐ тивних змін в Закарпатській області були меншими, ніж в середньому по Україні. З огляду на це, метою дослідження було виявити географічні особливості смертності як одної з складо‐ вих процесу відтворення населення на Закарпатті, на яку, порівняно з народжуваністю, чомусь звернуто менше уваги з боку дослідників‐демографів.
https://geography.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/10/42799372.pdf
Keywords: Закарпаття; смертність населення; демографічна ситуація