Angol-ukrán-magyar szótár az „English for Accounting” tankönyvhöz nappali és levelező tagozatos „Számvitel és adózásügy” szakos hallgatók számára - Hnatik Katalin; Fodor Katalin; Jablonykó Anatolij; Гнатик Каталін; Фодор Катерина; Яблонько Анатолій; Katalin Hnatyk; Kateryna Fodor (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2020)
Резюме. Даний посібник створений до підручника «English for Accounting» з метою полегшити роботу студентів спеціальності «Облік і оподаткування» денної та заочної форм навчання. Видання слідує структурі підручника. Слова представлені в межах тем в тому порядку, в якому вони з’являються у вправах; і супроводжуються їх контекстним перекладом на українську та угорську мови.

Jelen segédlet az „English for Accounting” tankönyvhöz készült azzal a céllal, hogy megkönnyítse a nappali és levelező tagozatos „Számvitel és adózásügy” szakos hallgatók munkáját. A kiadvány a tankönyv struktúráját követve veszi sorra az abban található kifejezéseket: az adott szavak témákra bontva, azon belül a gyakorlatok szerinti felbukkanási sorrendben kerülnek felsorolásra, mellékelve azok ukrán és magyar kontextusbeli fordítását.
Англо-українсько-угорський словник до підручника «English for Accounting» для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» денної та заочної форм навчання
Keywords: словник; szótár; dictionary; облік і оподаткування; számvitel és adózásügy; Accounting and Taxing