Web 2.0 alapú online könyvek - Szakál Márton; Pere Tumbas; Predrag Matković; Lazar Raković (PoliPrint Kft., 2012)
Az információs-kommunikációs technológiákra épülő információs társadalom megváltoztatva a szakirodalom előállításának, terjesztésének és használatának módját, valós alternatíváit nyújtja a nyomtatott könyveknek. Az olvasói szokások átalakulása visszafordíthatatlanná vált, köszönve többek között a web 2.0 technológiáknak, amelyek immár megtalálták helyüket az egyetemeken is, ahol a web 2.0 technológiák egyik alkalmazási területe és megnyilvánulási formája a wikitankönyv. A munka a web 2.0 technológiákkal foglalkozik, valamint bemutatja a wikitankönyvek létrehozásának pozitív és negatív tapasztalatait.

Abstract. Web 2.0 based online books Modern-day information society, based on information and communication technologies, offers real alternatives to printed books, changing the manner of producing, distributing and using literature. The process of transforming reader habits has become irreversible, due to, among other things, omnipresent Web 2.0 technologies, which have also found their place and role at universities. One of the forms of their use at universities is wiki-textbooks or wikibooks. This article gives an overview of positive and negative experiences related to creating wikibooks.
http://kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/Acta_2012_2.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00005840
Keywords: web 2.0; wikik; kollaboráció; ICT