Ukrajna természeti földrajza - Izsák Tibor; Іжак Тібор; Izhak Tibor (PoliPrint Kft., 2007)
Ukrajna természeti földrajza az ország földrajzi régióinak természeti sokoldalúságát, a természeti összetevők közötti kapcsolatokat és ezek kölcsönös függőségét tanulmányozza. Feladata, hogy választ adjon arra a kérdésre, milyen természeti kincsekben gazdag az ország, milyen változások mentek végbe az ember gazdasági tevékenysége által a természeti környezetben.

Резюме. Навчальний посібник “Фізична географія України” містить матеріали, зібрані на основі Навчальної програми МОН України, на угорській мові. Рекомендовано для студентів географічної спеціальності вищих учбових закладів, учителям-географам та учням загальноосвітніх шкіл, всім, кого цікавлять фізико-географічні особливості України.
Фізична географія України
Keywords: Ukrajna; természeti földrajz; természetvédelem Ukrajnában; Ukrajna földtani szerkezete