Педагогічні умови підготовки до застосування інноваційних технологій майбутнього керівника навчального закладу - Маріанна Островська; Osztrovszka Marianna (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Реформи в системі вищої освіти в Україні передбачає зміни в навчальновиховному процесі ЗВО. Ці зміни стосуються створення нових освітніх стандартів, оновлення та перегляду навчальних програм, змісту навчальнометодичних матеріалів, форм і методів навчання. Пошук нових підходів у навчанні та вихованні студента має бути спрямований на всебічний розвиток особистості як головного суб’єкта сучасного педагогічного процесу. Вища школа завжди була і є одним із основних навчально-виховних інститутів суспільства. Тому пріоритетним завданням вищої школи є виховання особистості, яка володіє мистецтвом пізнання, мислення та спілкування, організації своєї інтелектуальної та фізичної праці, інтересом до творчого застосування професійних знань, мистецтвом жити за законами моралі, та здатністю до самореалізації у своїй професійній діяльності ЗВО, що готують майбутніх фахівців керівного профілю зіштовхуються з проблемами, які тісно пов’язані з інтеграційними перетвореннями в освітній галузі України та Болонським процесом, що висуває ряд вимог стосовно якісної підготовки майбутніх керівників навчальних закладів.
Pedagogical conditions of preparation for the use of innovative technologies of the future head of an educational institution
Keywords: професійна готовність; педагогічні умови; інноваційні технології; майбутні керівники