Az online oktatás hatásai a pandémia alatt, lehetőségeink - Simon Gabriella; Шімон Габріелла (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
G. Caplan (1964) kríziskoncepciójában a kríziseknek két fajtája létezik. Egyik esetében a kiváltó ok egy véletlen, veszélyeztető, váratlan helyzet, míg a másik csoportba az élet során természetes módon megjelenő változások sorolhatók. Caplan szerint a krízis lélektanilag kritikus állapot, az egyén számára érzelmileg jelentős helyzet, melyben a személy kénytelen szembenézni, konfrontálódni a lélektani egyensúlyát veszélyeztető körülményekkel. A helyzet jellemzője továbbá, hogy azt az egyén a már ismert eszközeivel sem megoldani, sem elkerülni nem tudja (Caplan 1964).
The effects of online education during the pandemic, our options
Keywords: krízis; online oktatás; befogadás; énerő; reziliencia