Вплив економіко-соціологічних проблем на облікову науку - Семанюк Віта; Vita Semaniuk; Szemányuk V. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Бізнес і економіка не можуть існувати без системи створення інформації, оскільки в «агресивному» зовнішньому середовищі відбуваються динамічні процеси, від яких залежить життєдіяльність та існування економічних систем різного рівня. Особливу роль у становленні системи обліку відіграють питання філософсько-соціологічного дискурсу, що пов’язано із зародженням та розвитком «альтернативних» поглядів на економіку, дослідженням та функціонуванням обліку як суспільного інституту, трактуванням економічних систем як цілісних утворень. Дослідження у сфері економіки та соціології доводять, що змінюється розуміння основних базових постулатів, робиться акцент на психолого-соціальних аспектах та відході від панування вульгарного матеріалізму. Корпорації можуть досягти лідерських позицій у сучасних економічних реаліях лише за умови розвитку та використання інтелектуального потенціалу своїх співробітників. Тренди економічного розвитку полягають у тотальній автоматизації всього, що піддається алгоритму, та оцифруванні того, що тільки можна оцифрувати (в системі обліку формувати всі документи та відображати факти господарської діяльності можна в онлайн-режимі).
A gazdasági és társadalmi problémák hatása a számviteltudományra
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: економічні проблеми; соціальні проблеми; бухгалтерський облік