Труднощі, що виникають у процесі спілкування українською мовою угорцями - Андрея Певсе; Pősze Andrea; Andreya Pevse („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Україна стала другою батьківщиною для 163,3 тисяч угорців. Майже всі вони компактно розселені у Берегівському, Виноградівському, Мукачівському та Ужгородському районах Закарпатської області. Більшість із них мешкають у сільській місцевості (75%), зберігають свою рідну мову і культуру. Більшість дітей-угорців уперше знайомляться з державною мовою у школі. Вивчення української мови в школах з угорською мовою навчання розпочинається з усного курсу, основними завданнями якого є: привчати школярів сприймати українську мову на слух, вловлювати її милозвучність; виробляти вміння і навички правильно вимовляти звуки, звукосполучення, слова; розвивати лексичний запас учнів; формувати навички складати найпростіші висловлювання на основі засвоєної лексики. У доповіді аналізуються праці науковців, які займаються дослідженням проблем, які виникають у процесі вивчення державної мови угорцями.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: угорці; спілкування; українськa мовa