Szoftverek alkalmazása az elektronikus tankönyvek készítéséhez - Komonyi Bianka Martina; Комоні Біанка-Мартіна (Matematika és Informatika Tanszék, 2024)
Az elektronikus oktatás, vagy más szóval e-learning, az oktatási rendszer szerves részévé vált napjainkban. Manapság különböző képzéseken, továbbképzéseken és oktatáson vehetünk részt. Segítségével létrehozhatunk virtuális osztálytermeket, amely lehetővé teszi a diákoknak a világ bármely pontjáról a csatlakozást. Az e-learning lehetővé teszi számunkra, hogy akár útközben, vagy otthonunk ké- nyelméből legyünk jelen és vegyünk részt az oktatásban. Az okostelefon, tablet, számítógép vagy laptop segítségével lehetőségünk van bármikor és bárhol hozzáférni az oktatási anyagokhoz. Továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy saját tempónkbban haladjunk a tanulással, a tananyagot különböző interaktív módszerekkel tekinthessük meg és sajátítsuk el, vagy akár többször is visszanézhetjük. Emiatt is válik egyre népszerűbbé és hatékonyabbá az elektronikus oktatás. Az elektronikus oktatás szerves részét képezik az e-könyvek(angolul e-book), amelyek szintén könnyen elérhetőek, bárhol, bármikor megtekinthetjük őket. Ezen kívül rugalmasságot és kényelmet biztosít számunkra abban a tekintetben, hogy nem kell cipelnünk magunkkal a könyveket, kis helyen is elférnek. Munkám során szeretnék megismerkedni az e-könyvek készítésére szolgáló szoftverekkel, azok tulajdonságaival, felépítésükkel. Valamint megismertetni milyen lehetőségei vannak az e-könyveknek és mi a különbség egy egyszerű pdf formátumú tankönyv között.
Використання програм для створення електронних підручників
Keywords: szoftverek alkalmazása; elektronikus tankönyvek; matematika; використання програм; електронні підручники; математики