Interim menedzsment, mint a tudásátadás eszköze - Bencsik Andrea; Бенчік А.; Machová Renáta; Мачова Р.; Zsigmond Tibor; Жігмонд Т. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Az interim menedzsment során egy magasan képzett, nagy tudással rendelkező szakembert alkalmaznak ideiglenesen a vállalatok, egy egyedi projekt sikeres megvalósítása, illetve egy specifikus probléma megoldása érdekében. Ezáltal a szervezetek kihasználják a külső (angolul external) menedzsment kapacitásait. Mára az interim menedzsment az egyik feltörekvő foglalkoztatási formák közé tartozik a munkavállalók-, illetve munkahelymegosztás módszerei mellett. Ezen új foglalkoztatási formák megjelenése a megnövekedett rugalmasság iránti igénnyel magyarázhatók. Továbbá a mai vállalatok esetében a hangsúly a szakmai tanácsokról áttevődött a tényleges cselekvésre, aktivitásra. A szervezetek vezetői egyre inkább türelmetlenebbek, az azonnali sikerekre vágynak. Ezen kívül mára nem egyszerű folyamat a megfelelő szakemberek megtalálása, akik hosszú távon megoldhatnák a vállalat problémáit. A szervezetek nagyon körültekintők, így a kiválasztási folyamatok is meghosszabbodtak. Ezen felsorolt okok miatt a szervezetek számára előnyös lehet az interim menedzsment módszerének alkalmazása. Az interim menedzserek rövid idő alatt megoldhatják a vállalat problémáit, illetve tökéletesen helyettesíthetnek egy menedzsert, mindaddig amíg a szervezet meg nem találja a megfelelő jelöltet a pozícióra. Az interim menedzserek alkalmazásának ideje néhány (6-9) hónaptól egészen 1-2 évig is eltarthat 1-1 alkalommal.
Інтерим-менеджмент як інструмент передачі знань
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: tudásátadás; interim menedzsment