E-tankönyv fejezetének fejlesztése a "Trigonometria" téma tanulmányozásának támogatására - Tar Bence Balázs; Тар Бенце-Балаж (Matematika és Informatika Tanszék, 2023)
Ez a szakdolgozat az elmúlt hónapok munkájának eredménye, melynek célja egy e-tankönyv készítése. Ez az interaktív tankönyv a trigonometria számos részét magába foglalja. Ajánlom mindazoknak a diákoknak, akik szeretnék elsajátítani a trigonometria alapjait, és segítséget keresnek a témakör tanulmányozásában. Az tananyag megírásakor alaposan tanulmányoztam az adott témakört, melyhez számos irodalmat és forrást felhasználtam. Az alapfogalmakat és a szögfüggvényeket a lehető legegyszerűbben igyekeztem bemutatni, hogy az olvasók könnyen megérthessék a témát. Az e-tankönyvben a fontosabb témaköröket részletesen taglalom, és példákkal szemléltetem a különböző fogalmakat és képleteket. Az e-tankönyv készítéséhez a Kotobee nevű szoftvert használtam, melynek segítségével interaktív és multimédiás tartalmakat tudtam létrehozni. Az e-tankönyvben megtalálhatóak videók, képek, és interaktív feladatok, amelyek segítik a diákok tanulását és megértését. Célom, hogy bemutassam milyen előnyökkel rendelkeznek az elektronikus tananyagok.
Розробка розділів е-підручника для підтримки вивчення теми «Тригонометрія»
Keywords: e-tankönyv; trigonometria; е-підручник; тригонометрія