ESG-звітність як інструмент управління сталим розвитком підприємства - Оксана Будько (II. RFKMF, 2024)
Резюме. У сучасних умовах довести інформацію зацікавленим особам про ефективність бізнесу неможливо без надання даних про екологічне, соціальне та корпоративне управління компанією (ESG). За цих умов виникає необхідність формування ESG-звітності, яка надасть зацікавленим особам інформацію про екологічні, соціальні та управлінські аспекти діяльності компанії. При складанні ESG-звітності визначаються та оцінюються такі аспекти: екологічні (викиди вуглекислого газу, відповідальне поводження з природними ресурсами, сортування сміття, забруднення, відходи, вплив на біорізноманіття), соціальні (справедливі умови праці, права людини, медичне страхування персоналу, навчання персоналу, прийом на роботу осіб з інвалідністю, благодійність, гендерний склад компанії, співпраця з громадськістю) та управлінські (принципи та підходи до корпоративного управління).
Az ESG jelentés, mint a vállalkozás fenntartható fejlődésének irányításának eszköze
ESG reporting as a tool for managing the sustainable development of an enterprise
Keywords: ESG-звітність; сталий розвиток