A magyarországi helyi pénzek működési mechanizmusa - Varga József; Cseh Balázs (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-«RIK-U» Kiadó, 2016)
A tanulmányban az eddigi eredmények és kimutatások alapulvételével mutatják be a szerzők a helyi pénzek működését és azok gazdaságélénkítő hatásait. A szerzők célja a válságkezelés egyik alternatívájának ismertetése. Alapvetésként jelentkezik, hogy a magyar monetáris rendszer válsággal szenved, amely a fenntartható fejlődés gondolatával kiegyeztethetetlenül működik.

Резюме. На основі досягнутих результатів та звітів автори представляють у статті механізм функціонування місцевих фінансів та їх стимулюючий вплив на економіку. Метою авторів є ознайомлення з альтернативним метод антикризового управління. Базовою тезою є криза угорської монетарної системи, яка з ідеєю сталого розвитку працює непослідовно.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/Limes2016_netre.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006463
Keywords: Magyarország; helyi pénzek; gazdaság; soproni Kékfrank; Balatoni Korona; Bocskai Korona