Бухгалтерський облік інноваційного капіталу підприємства: теоретико-методологічні аспекти - Макарович Вікторія; Makarovics Viktória; Vyktorya Makarovych (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, 2024)
Резюме. Монографію присвячено питанням удосконалення обліку інноваційного капіталу підприємства. Теоретично обґрунтовано необхідність обліку та звітування про інноваційний капітал підприємства в умовах економіки знань. Розкрито обліковий аспект сутності інноваційного капіталу та його складових. Окреслено потреби і запити користувачів інформації про інноваційний капітал підприємства. Визначено конститутивну роль бухгалтерського обліку в забезпеченні реалізації інноваційної діяльності підприємства. Здійснено критичний аналіз чинної моделі фінансового обліку інноваційного капіталу. Запропоновано облікове відображення інноваційних комплементарних активів, інноваційної власності. Удосконалено управлінський облік інноваційного капіталу. Запропоновано додаткове розкриття облікової інформації про інноваційний капітал підприємства. Видання призначене для докторантів, наукових співробітників, аспірантів,викладачів,здобувачів вищої освіти і широке коло читачів, які поглиблено цікавляться проблемами розвитку бухгалтерського обліку і аудиту.
Keywords: бухгалтерський облік; капітал; підприємство; інноваційний капітал