Kárpátalja mezőgazdasága - Izsák Tibor; Іжак Тібор; Izhak Tibor (Dialóg Campus Kiadó, 2009)
Ukrajnában (Kárpátalján úgyszintén) fontos helyet foglal el a gazdasági szerkezetben az agráripari komplexum, amelynek meghatározó alapegysége a mezőgazdasági termelés. A mezőgazdaságon kívül az agráripari komplexumhoz tartozik a mezőgazdasági gépek gyártása, az alapvegyipar műtrágyákat, növényvédő és gyomirtó szereket előállító része, az élelmiszer- és könnyűipar, a mezőgazdasági termékek tárolása, szállítása, készletezése stb.
Keywords: mezőgazdaság; növénytermesztés; állattenyésztés; Kárpátalja