ESG-рейтингування та його застосування у банківському секторі - Світлана Єгоричева (II. RFKMF, 2024)
Резюме. На сьогодні концепція ESG (Environmental, Social, Governance), пройшовши певні етапи розвитку та трансформації, отримала широке визнання і стала одним з основних підходів до управління активами (інвестиціями). Прийнято вважати, що цей термін вперше з’явився у доповіді «Хто дбає, виграє. З’єднання фінансових ринків зі світом, що змінюється», підготовленою у 2004 році групою фінансових інститутів під егідою Глобального договору ООН [1]. Відповідно до наведеного у цьому документі трактування, поняття ESG об’єднує три компоненти: - екологічний, що визначає вплив діяльності компанії на навколишнє середовище; - соціальний, що відображає її відношення до працівників та взаємодію із стейкхолдерами; - управлінський, що включає практики корпоративного управління й питання бізнес-етики.
ESG minősítés és annak alkalmazása a bankszektorban
ESG rating and its application in the banking sector
Keywords: ESG-рейтинг; банківський сектор