A terhességmegszakítások számának alakulása Ukrajnában 1993 és 2022 között - Oroszi Dóra; Оросі Дoра (II. RFKMF, 2024)
A terhességmegszakítás megítélése, akár keresztény szemmel nézzük, akár nem, mind a mai napig vitatott és megosztja a társadalmat. Egyesek mélységesen elítélik, hiszen a magzatnak joga van az élethez, míg mások támogatják, mivel a nőnek joga van a saját teste felett dönteni. Ukrajna Polgári Törvénykönyvének 281. cikkeje alapján Ukrajnában a terhességmegszakítás törvényesen 12 hétig engedélyezett. A 12- 22 hét közötti abortusz csak egészségügyi, szociális vagy személyes okok alapján lehetséges, és orvosi bizottság beleegyezésével történik [Цивільний кодекс України, 2024].
Тенденція переривання вагітності в Україні від 1993 до 2022 року
Trends of abortions in Ukraine during 1993-2022
Keywords: terhességmegszakítás; Ukrajna; abortusz