Концептуальне забезпечення розвитку ринків небанківських фінансових послуг України - Бачо Роберт; Bacsó Róbert; Robert Bacho (II. RFKMF-„RIK-U” Kiadó, 2017)
Резюме. У статті запропоновано до впровадження концепцію розвитку ринків небанківських фінансових послуг в умовах євроінтеграційного поступу держави. Теоретико-методологічним підґрунтям формування концепції виступають гіпотези, принципи та підходи. Визначено основні принципи, на основі яких базується концепція: прозорості, єдності, функціонального призначення, стійкості, ефективності, довіри, соціальної відповідальності. Зроблено висновок про те, що реалізація запропонованих концептуальних засад розвитку ринків небанківських фінансових послуг України у підсумку дозволить досягти очікуваних результатів, що зміцнить ринки небанківських фінансових послуг, зробить їх стійкішими до системних криз, посилить їх вплив на пришвидшення економічного росту в державі.

Abstract. In the present article the concept of development of non-banking financial services markets in the conditions of the state’s European integration is introduced. Theoretical and methodological grounds for the formation of the concept are hypotheses, principles and approaches. The main principles are determined on the basis of which the concept is built up: transparency, unity, functional purpose, stability, efficiency, trust, social responsibility. It is concluded that the implementation of the proposed conceptual framework for the development of non-banking financial services markets in Ukraine will eventually achieve expected results, which will strengthen non-banking financial services markets, make them more resistant to systemic crises, increase their influence on accelerating economic growth in the state.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/02/Limes2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00005710
Keywords: ринки небанківських фінансових послуг; концептуальні документи; гіпотези; небанківські фінансові установи; принципи