Підходи до здійснення освіти дорослих у Великій Британії - Орос Ільдіко; Orosz Ildikó; Oros Ildiko (РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2018)
Резюме. Структурування навчального матеріалу в процесі підвищення кваліфікації, перепідготовки дорослих учнів грунтуються на основних педагогічних підходах і принципах, які передбачають застосування певних методів, що сприяє досягненню мети навчання. На основі аналізу підходів можемо зазначити, що розвиток освіти дорослих є комплексним, який враховує саморозвиток особистості, акмеогічні його здібності, умови розвитку, мотиви тощо. На нашу думку, необхідно при навчанні дорослих учнів враховувати інтеграцію тексту, медійних засобів, а також відповідну діяльність (економічну, політичну, соціальну), характерну для дорослого навчаючого, тобто при визначенні змісту навчання потрібно сприяти трансформації знань у щоденне життя учня.
https://www.cuspu.edu.ua/images/download-files/naukovi-zapysky/173/3.pdf
Keywords: освіта дорослих; Велика Британія; розвиток освіти дорослих