Соціо- й псиголінгвістичні аспекти дослідження переключення кодів угорців Закарпаття - Марку Аніта; Márku Anita; Черничко Степан; Csernicskó István; Csernicsko Istvan („RIK-U”, 2018)
Резюме. У статті розглядається питання переключення кодів на Закарпатті на основі досліджень, які проводяться викладачами Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Представлено вплив українсько-угорських міжмовних контактів на мовлення угорського населення Закарпаття.

Abstract. The paper discusses the issues of Ukrainian– Hungarian interlanguage contacts in Trascarpathia based on the findings of research done by the linguists of the Transcarpathian Hungarian College named after Ferenc Rákóczi II (Beregovo). The paper also presents the results of sociolinquistic investigations carried out among Hungarians of Transcarpathia. The impact of Hungarian on the code-swithing of Hungarians in Transcarpathia.
https://hodinkaintezet.uz.ua/wp-content/uploads/2018/04/HAI_IV_2018_Nyelvek-%C3%A9s-nyelvv%C3%A1ltozatok-t%C3%A9rben-%C3%A9s-id%C5%91ben.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00005730
Keywords: переключення кодів; міжмовні контакти; угорська мова на Закарпатті