A vállalkozás tárgyi eszközei, mint a számvitel objektuma - Loszkorih Gabriella; Лоскоріх Габріелла; Gabriella Loskorikh; Bátori Vivien; Баторі Вівіен (II. RFKMF, 2024)
A tárgyi eszközök a pénzügyi és gazdasági tevékenység fontos és szerves részét képezik, valamint azok a fontos aktívák, amelyek tükrözik a vállalkozás pénzügyi helyzetét és további fejlődési lehetőségeit. Az új tárgyi eszközökbe történő beruházások optimális tervezése és menedzselése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megőrizzék versenyképességüket, növeljék termelékenységüket és biztosítsák a fenntartható növekedést. A tárgyi eszközök olyan munkaeszközök, amelyek szükséges anyagi és műszaki feltétele a termelési, értékesítési és egyéb folyamatok megvalósításának. Egy bizonyos ideig a tárgyi eszközöket a vállalkozásnál használják, ezért a számviteli műveletekben helyesen tükrözni kell azok bekerülését, átértékelését, javítását, selejtezését [2].
Основні засоби підприємства як об'єкт обліку
Fixed assets of the enterprise as an object of accounting
Keywords: vállalkozás; tárgyi eszközök; számvitel