Застосування штучного iнтелекту у кiбербезпецi - Наталiя Кондрук; Iнна Нерода (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
Резюме. У сучасному свiтi кiбербезпека стала надзвичайно важливою через зростання кiберзагроз, якi стають все бiльш складними та небезпечними. Традицiйнi методи захисту вже не можуть повнiстю забезпечити безпеку iнформацiйних систем. Саме тому штучний iнтелект (ШI) та методи машинного навчання (ML) набувають особливого значення для забезпечення кiбербезпеки. У цiй роботi дослiджуються можливостi застосування ШI у кiбербезпецi, його переваги, виклики та перспективи розвитку. Застосування ШI у кiбербезпецi вiдкриває новi горизонти для виявлення та запобiгання загрозам, аналiзу шкiдливого програмного забезпечення та автоматичного реагування на iнциденти.
Keywords: штучний iнтелект; кiбербезпека