Компетентність облікових працівників у формуванні ефективних бізнес-процесів - Рожелюк В.; Rozseljuk V. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Ставлення до компетентності облікових працівників, її реалізація й постійна підтримка на певному рівні залежить від багатьох факторів, у тому числі й від правильного розуміння її сутності та змісту. Розуміння цієї фундаментальної наукової категорії повинно бути однаковим як у практиків, так і в теоретиків облікової науки. Для досягнення взаєморозуміння між теоретиками й практиками потрібне адекватне осмислення теорією бухгалтерської практики, а практикою – освоєння конкретного виду облікової теорії. Цей процес здійснюється шляхом інтерпретації практики в понятійному апараті даної теорії, а практика дає відповіді щодо прийнятності мови даної теорії для фактичного використання. Звичайно, під компетентністю розуміється обсяг знань відповідного суб’єкта. Але це лише один бік явища, так би мовити статичний стан справи. Інші ж сторони компетентності при такій її інтерпретації не розкриваються. І лише всебічне розкриття даної категорії дозволить виявити ті вимоги, які повинні пред’являтися до суб’єкта, що володіє відповідною компетенцією.
A számviteli szakemberek szaktudása a hatékony üzleti folyamatok kialakításában
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: бізнес-процес; працівник; облік