Tanító- és tanárképzésben részt vevő hallgatók külső és belső motivációinak vizsgálata korrespondenciaelemzés alkalmazásával - Tripo Johanna; Debrenti Edith (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
Az oktatási intézmények és az oktatók rendkívül fontos feladata az, hogy képesek legyen motiválni diákjaikat, csökkentve ezzel a diplomázás előtti iskolaelhagyást, növelve az intézmény és a diákok teljesítményét. Kutatásunk célja volt a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) az óvodai és elemi oktatás pedagógiája (BA) szak és pedagógiai modult végző hallgatók körében a motiváció kérdéskörét vizsgálni. A kérdőívek kiértékelése során korreláció-, valamint korrespondenciaelemzést végeztünk.
Keywords: korrespondenciaelemzés; motiváció; Pearson-féle korreláció; Partiumi Keresztény Egyetem; tanárképzés; tanítóképzés