Кібербезпека як важливий елемент для успішного впровадження ініціатив BEPS - Лоскоріх Габріелла; Gabriella Loskorikh; Loszkorih Gabriella; Перчі Оксана; Oksana Perchi; Pércsi Oxána (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Одним із ключових елементів BEPS 2.0 є адаптація міжнародного податкового регулювання до цифрової економіки. Великим транснаціональним корпораціям, особливо технологічним гігантам, стало легше переміщувати прибутки та ухилятися від сплати податків завдяки глобальному характеру їх бізнесу, що часто не потребує фізичної присутності. BEPS 2.0 намагається вирішити це питання, встановлюючи нові правила щодо оподаткування таких компаній. Водночас розвиток цифрової економіки вимагає підвищеної уваги до питань кібербезпеки, оскільки компанії використовують цифрову інфраструктуру для ведення бізнесу та зберігання даних.
Keywords: BEPS; кібербезпека