Belső-Erzsébetváros társadalmi konfliktusai - Tuza Benedek („RIK-U” Kft., 2020)
Kutatásom célja az volt, hogy bemutassam a helyi lakosok és a negyedbe rendszeresen szórakozni járók véleményét a bulinegyedről és a körülményekről. Ehhez kérdőíves felmérést alkalmaztam. Élő, terepi lekérdezésre 2019. augusztus 15. és 2019. október 18. között került sor, ez időszak alatt internetes formában is terjesztettem a kérdőívet. Célom volt, hogy helyzetképet adjak a negyed jelenlegi állapotáról, azonban a terjedelmi korlátok miatt ehhez csupán röviden ismertetem a szereplőket, az érdekeket; kitekintek külföldi megoldási mintákra, megemlítem a kérdőívekben javasolt hasznos ötleteket is, és a kutatás végeredményét, összegzését közlöm.

Abstract. Nowadays, the famous ruin bars in the heart of Budapest are contributing a lot to the tourism of the capital city, but also carry many problems for the locals. The noise load, the crowded streets, the increased crime rate and mostly the deteriorating public purity and security are the worst things in Belső-Erzsébetváros, the so called 'party quarter' of Budapest. Despite these facts, examples from other capital cities show us that these things can be handled very well and there are many ways to decrease or even eliminate the bad effects occuring in the examined area. The goal of my research is to map all of the different interests and stakeholders, because firstly we have to understand the source of the problem to solve it the proper way.
The social conflicts of Belső-Erzsébetváros
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_1_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008119
Keywords: Budapest; bulinegyed; romkocsmák; turizmus