Концепція людини у творчості Дж. Е. Стайнбека та Дж. Г. Апдайка - Барань Адальберт; Bárány Béla; Baran Adalbert (Ужгородський національний університет, 2004)
Резюме. Серед митців великої художньої прози 50-60-х років є творці, які осмислювали складні принципи людського буття, і які назважди залишаються молодими в уяві читача. Такими є Джон Гоєр Апдайк (1932-) і Джон Ернест Стайнбек (1902-1968) позаду яких стоїть значний і плідний творчий шлях. Спільним для романів цих двох авторів є дослідження проблем, пов’язаних із родинними стосунками, внутрішнім спустошенням людей.
Keywords: Концепції людини; Джон Ернест Стайбек; Джон Гойєр Апдайк