A pénzügyi diagnosztika jelentősége az újonnan alapított vállalkozások életében - Patyi Balázs; Поті Б.; Pataki László; Потокі Л.; Illés Bálint Csaba; Іллеш Б. Ч.; Balint Csaba Illes (ФОП Сабов А. М., 2019)
Kutatásunkban az újonnan alapított vállalkozások pénzügyi diagnosztikáját végeztük el, mivel ezeknek az adatoknak az ismerete nagymértékben hozzájárulhat a vállalkozások fennmaradásához és sikeres működéséhez. A vállalatok vezetőinek és döntéshozóinak szempontjából kulcsfontosságú, hogy tisztában legyen a vállalat erősségeivel és gyengeségeivel. Az erős és a gyenge pontok feltárásnak eszköze a pénzügyi diagnosztika. Az új vállalkozásokra számos nehézség vár, amelyeknek az azonosítása és megfelelő kezelése kulcsfontosságú a vállalat jövőjének a szempontjából. Számos kockázati tényező hat a vállalkozásokra, amelyek következtében nagyon gyorsan megszűnhetnek. A kockázat feltárása mellett a jövedelmezőség elemzése is szükséges, hiszen a jövedelmező működés elengedhetetlen a növekedéshez és a fennmaradáshoz. A versengő piacon az életben maradás mellett kulcsfontosságú a növekedés és a fejlődés.
Важливість фінансової діагностики у функцірнуванні новостворених підприємств
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: pénzügyi diagnosztika; vállalkozás; gépjármű-kereskedelem; motorkerékpár-kereskedelem