Ukrán-magyar filológiai fogalomtár - (:unkn) unknown (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2023)
Jelen kiadvány egy olyan, a filológus hallgatók számára készült fogalomtár, amely segít eligazodni a nyelv- és az irodalomtudomány tárgykörébe tartozó fogalmak rengetegében, s mindezt oly módon, hogy egyidejűleg két nyelven, egymással párhuzamosan nyújtson információkat a vonatkozó fogalmakról. Épp ezért több mint egy hagyományos fogalomtár, hiszen a fogalmak kétnyelvű szótáraként is tekinthetünk rá.

Резюме. Дане навчальне видання є глосарієм для студентів-філологів, покликаним допомогти їм зорієнтуватися в багатстві понять у галузі мовознавства та літературознавства, надаючи інформацію про відповідні поняття двома мовами одночасно і паралельно. Таким чином, це більше, ніж традиційний глосарій, оскільки його можна розглядати як двомовний словник понять.
A kiadványt összeállította és szerkesztette Gazdag Vilmos
Keywords: filológiai fogalomtár; nyelvtudományi fogalmak; irodalomtudományi fogalmak