Az 1831-es kolerajárvány társadalmi következményei és hatásai Bereg vármegyében - Szarka Kitti; Сорко Кітті (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2023)
Diplomamunkám témája az 1831-es kolera társadalmi következményei és hatásai Bereg vármegyében. Annak érdekében, hogy kontextusba helyezzem magát a betegséget és az ezzel kapcsolatos helyzetet az első fejezetben bemutattam a kolerát általánosságban, hiszen ahhoz, hogy a teljes képet láthassuk egy témában szükség van arra, hogy térben és időben elhelyezzük azt.

Резюме. Tема моєї дипломної роботи - соціальні наслідки та наслідки холери 1831 року в Берегівському повіті. Для того, щоб поставити в контекст саму хворобу і пов'язану з нею ситуацію, в першому розділі я представила холеру в цілому, оскільки для того, щоб побачити цілісну картину в темі, необхідно розмістити її в просторі і часі.
Соціальні наслідки та ефекти епідемії холери 1831 року в Березькому комітаті
Keywords: kolera; járvány; Bereg vármegye; холера; захист від епідемії