Специфічні особливості розвитку туризму в Україні - Алієв Вячеслав; Aliiev Viacheslav („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Роль міжнародного туризму в глобальній економіці постійно зростає. Досвід багатьох країн свідчить про великий потенціал та високу прибутковість туризму. Тому постійна підтримка міжнародного туризму з боку держави повинна бути одним із стратегічних напрямків соціально-економічного розвитку України. Міжнародний туризм позитивно впливає на соціокультурний розвиток України, стимулюючи зростання суміжних секторів та позитивно впливаючи на формування іміджу України як туристичної держави. Для аналізу розвитку міжнародного туризму в Україні слід проаналізувати потенціал цієї галузі.

Abstract. This article explores the current trends and mechanism of tourist services development market in the post-crisis period in Ukraine. A comprehensive analysis of international tourism development in Ukraine is conducted. The priority directions of state support for tourism industry development in Ukraine are defined. A mechanism for international tourism improvement in Ukraine by working out a targeted state program of tourism development in the country is offered.
Specific features of tourism development in Ukraine
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_2_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008123
Keywords: розвиток туризму; міжнародний туризм; Україна