Порівняльне дослідження вмісту вітаміну С в яблуках зимових сортів - Комоні Єва; Eva Komonyi; Komonyi Éva (My University, 2021)
Резюме. Одним із найважливіших джерел вітаміну С є яблука зимових сортів.Вміст вітаміну С в яблуках є генетичною ознакою, але також залежить від агроекологічних умов та прийнятої технології вирощування.В експерименті порівнювали динаміку вмісту вітаміну С у п’яти сортах яблук під час холодильного зберігання.

A C-vitamin egyik legfontosabb forrása a téli alma. Az almában található C-vitamin tartalma genetikai tulajdonság, de függ az agrár-környezeti feltételektől és az alkalmazott termesztési technológiától is. A kísérletben öt alma fajta C-vitamin tartalmának változását hasonlítottuk össze a tárolás alatt.
Keywords: вміст вітаміну С в яблуках; almák C-vitamin tartalma az almák hűtőtárolása; холодильне зберігання яблук; az almák hűtőtárolása