Az összeállított kérdéssorunk többszörözése a kérdésbankhoz a generatív mesterséges intelligencia segítségével - Veress-Bágyi Ibolya (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
A generatív mesterséges intelligencia (MI) segítségével különböző, az oktatói munka során is szükséges tartalmakat (szöveg, kép, ábra stb.) hozhatunk létre. Jelen kutatásomban egyetemi tárgyak számon kérő kérdéssorainak ChatGPT-vel történő generálásával kísérleteztem. Az MI-eszközökkel kapcsolatban elmondható, hogy egy olyan új eszközről van szó, amit hatékonyság növelésre használhatunk. Az MI a munkafolyamataimat válthata ki vagy alakíthatja át. Ugyanakkor irányítanom kell ezt a sok szempontból hatékonyabb eszközt. A létrehozott eredmény (output) minősége a kezelője képességeitől függ (probléma felismerése, célok meghatározása, output ellenőrzése, majd finomhangolás és az esetleges hallucinációk kezelése). A mesterséges intelligencia fejlesztései (ismét) felértékelik a lexikális, tényszerű tudást.
Keywords: generatív mesterséges intelligencia (MI); kérdésbank