Сільські території: визначення сутності та змісту - Віталій Герзанич; Vitaliy Gerzanych; Шебештень Едіна; Sebestyén Edina; Edina Shebestyen (ДВНЗ Ужгородський національний університет, 2021)
Резюме. У статті акцентовано на важливості сільських територій для розвитку агропромислового виробництва України. Окреслено багатокритеріальний, системний, структурний, територіальний, просторовий підходи до трактування сутності поняття «сільська територія». Виокремлено та охарактеризовано основні функції, які виконують сільські території. Виділено ознаки сільської території як природно-господарської системи. Наведено авторське визначення категорії «сільська територія» відповідно до системного підходу.

Abstract. The article emphasizes the importance of rural areas for the development of agro-industrial production of Ukraine. Multicriteria, systemic, structural, territorial, spatial approaches to the interpretation of the essence of the concept of «rural area» are outlined. The main functions performed by rural areas are singled out and characterized. Features of the rural area as a natural economic system are highlighted. The author’s defi nition of the category «rural area» according to the system approach is given.
Редакційна колегія: http://geopolitics-of-ukraine.uzhnu.edu.ua/about/editorialTeam
Зміст: http://geopolitics-of-ukraine.uzhnu.edu.ua/issue/view/14557
Keywords: сільська територія; агропромислове виробництво; сільське господарство; система; rural area; agro-industrial production; agriculture; system