Beregújfalu (Beregszászi járás) lakosságának jólétföldrajzi jellemzése - Buda Viktória; Буда Вікторія (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2021)
Munkák egyik fontos célja, rávilágítani Beregújfalu népességföldrajzi viszonyainak alakulására, megvizsgálni a népesség születési- és halálozási rátáját, természetes szaporulatát a 2015–2020 között, továbbá megvizsgálni a lakosság nemzetiségi, vallási, végzettség szerinti összetételét és családszerkezetét. A község népességföldrajzi felméréséhez a terepi megfigyelés módszerét szeretnénk alkalmazni.
Географія добробуту населення села Берегуйфолу Берегівського району
Keywords: Beregújfalu; географія добробуту; jólétföldrajz; Берегуйфолу; népesség; населення