Аz iskolai matematika tanításában alkalmazott innovatív megközelítések - Petecsuk Júlia; Петечук Юлія; Julia Petechuk; Sztojka Miroszláv; Стойка Мирослав; Stoika Myroslav (II. RFKMF, 2024)
A világot megrázta a járvány, és Ukrajnát továbbá a orosz agresszió is sújtja. Mindez hatással van az oktatásra, mivel a körülmények más, nem szokványos, évtizedek óta megszokott tanulásra kényszerítik az átállást, intenzív kutatás zajlik az innovatív technológiák keresése érdekében, amelyek segítségével lehetséges olyan tanítás, amely kompetens személyiséget alakít ki, amely nemcsak alkalmazkodni tud a mai élet körülményeihez, hanem kreatívan fejlődik, új ötleteket generál [1]. Az innovációk alatt olyan újításokat értünk, amelyek javítják az oktatási folyamat menetét és eredményét. Az innováció a innovációs tevékenység végső eredménye, amikor új ötletek, új megközelítések, új módszerek jönnek létre, és megjelenik az új termék. Az innovációs tevékenység alatt az oktatási folyamat megújítását értjük, amely az innovációk bevezetését jelenti a hagyományos pedagógiai rendszerbe.
Інноваційні підходи у навчанні шкільної математики
Іnnovative approaches used in teaching school mathematics
Keywords: matematika; innováció; oktatás