A logaritmikus egyenletek és egyenlőtlenségek tanulmányozásának módszerei a középiskolai képzésben - Varga Marianna; Варга Маріанна (Matematika és Informatika Tanszék, 2023)
A dolgozat célja a logaritmikus egyenletek és egyenlőtlenségek tanításának módszertani sajátosságainak elemzése és megértése az általános iskolai matematikai tantervben. Ennek megfelelően az alábbi feladatokat tűzték ki: 1. Az aktuális matematikai oktatási programok vizsgálata a kutatás keretében. 2. Az iskolai tankönyvek elemzése a kutatás témájában. 3. Az egyenletek és egyenlőtlenségek logaritmikus megoldásainak tanítási mód- szerének elemzése, a módszertani sajátosságok feltárása. 4. Gyakorlati fejlesztések biztosítása a kutatási témában.

Метою роботи є проаналiзувати i з’ясувати методичнi особливостi вивчення ло- гарифмiчних рiвнянь i нерiвностей в курсi загальноосвiтньої школи. Вiдповiдно до теми були поставленi наступнi завдання: 1. Проаналiзувати дiючi освiтнi програми навчання математики в контекстi дослiдження. 2. Проаналiзувати шкiльнi пiдручники з теми дослiдження. 3. Проаналiзувати методику навчання розв’язування логарифмiчних рiвнянь i нерiвностей, виявити методичнi особливостi вивчення. 4. Надати практичнi розробки з теми дослiдження.
Методика вивчення логарифмічних рівнянь і нерівностей в курсі загальноосвітньої школи
Keywords: logaritmikus egyenletek; matematikaoktatás; логарифмічних рівнянь; навчання математики