Застосування результатів геофізичних спостережень при вивченні геодинамічного стану Закарпатського внутрішнього прогину - Ігнатишин Василь; Ihnatisin Vaszil; Ignatyshin Vasil (Одеська державна академія будівництва та архітектури, 2019)
Резюме. Перед підготовкою педагогічних та наукових кадрів в галузях природознавчих дисциплін, зокрема геофізики, географії, геології, фізики та інших суміжних дисциплін стоїть актуальна задача формування спеціалістів, які вирішуватимуть основні цілі освітнього процесу. Розглянуто деякі методичні аспекти викладання фізики з основами геофізики у вищій школі на географічних факультетах. Вивченню геофізичних процесів на території України, зокрема в Карпатському регіоні присвячено багато науководослідницьких проектів, досліджень, за результатами яких відмічені особливості геодинамічного, гідрогеологічного, метеорологічного та сейсмічного стану Закарпатського внутрішнього прогину[1-4]. Треба проводити пошук ефективних методів представлення інформації необхідної для підвищення кваліфікації майбутніх спеціалістів Майбутнім географам, науковцям, вчителям необхідно мати навички організації проведення науково-дослідницьких робіт учнями загальноосвітніх шкіл в системі позашкільної освіти та МАН України, при вивченні геології, метеорології, геодинаміки, геофізики, гідрології, сейсмології.Ефективність навчального процесу зростає, якщо в регіоні функціонують спеціалізовані установи: режимні геофізичні станції, сейсмічні станції, пункти деформографічних спостережень, метеорологічні станції та інш.
Keywords: Закарпатський внутрішній прогин; геодинаміка