Передмова - Золтан Андраш; Zoltán András; Zoltan Andras (ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ–ТОВ «РІК-У», 2021)
Резюме. Угорська славістика по-справжньому потребує фахівців, які є висококваліфікованими спеціалістами в галузях українського мовознавства і при цьому також добре орієнтуються в угорській лінгвістиці. Така потреба існує і в зворотному напрямі: в українській лінгвістиці необхідні такі україністи, що на високому рівні володіють угорською мовою і мають знання з угорського мовознавства. Такі спеціалісти зазвичай формуються в умовах українсько-угорської двомовності на Закарпатті, де поруч із природною двомовністю присутні й інституційні можливості того, аби дослідники тем, що становлять взаємний інтерес в угорському та українському мовознавстві, отримали відповідну підготовку та фахову підтримку з обох боків у ході своєї наукової діяльності.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/11/final_barany-erzsebet_monografia_2021-10-13.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00009092
Keywords: Закарпаття; лінгвістика; угорська мова; двомовність; українська мова