Вплив гідрогеологічного стану на екологічний стан регіону: сейсмотектонічний аспект - Ігнатишин Василь; Ihnatisin Vaszil; Ignatyshin Vasil; Іжак Тібор; Izsák Tibor; Izhak Tibor; Ігнатишин Моніка; Ignatyshin Monika; Ігнатишин Адальберт; Ignatyshin Adalbert; Вербицький Сергій; Verbitsky Sergii (BoScience Publisher, 2022)
Резюме. Дослідження гідрогеологічного стану сейсмогенеруючих територій важливе в плані вивчення та вирішення екологічних проблем регіону. Закарпатський внутрішній прогин характерний періодичною сейсмічною активністю. Сучасні горизонтальні рухи кори в зоні Оашського глибинного розлому перебувають у зв’язку із гідрогеологічними параметрами та місцевою сейсмічною активністю. Представлено гідрогеологічний аспект екологічного стану регіону за 2020 рік.
Keywords: землетруси; гідрогеологічний стан; сучасні рухи кори; рівень води в свердловинах; сейсмогенеруючий регіон