Az IFRS-ek bevezetésének problémái Ukrajnában - Kovács-Rump Henetta; Henetta Kovacs-Rump; Ковач-Румп Генетта; Kohut Júlia; Julia Kohut; Когут Юлія (Copy & Consulting Kft., 2021)
Ukrajna eurointegrációs politikájának hatására a számvitel területén új stratégiai program kidolgozására került sor, mely hatására az IFRS-ek bevezetése és széleskörű alkalmazása elsődleges céllá vált az üzleti kapcsolatok bővítése érdekében. Ahogy sok már országban, úgy Ukrajnában is több probléma merült fel a bevezetés folyamatában, melyek azonosítása a célunk munkánkban. Fontosnak tartjuk, hogy amellett, hogy felismerjük a problémákat, javaslatokat tegyünk azok megoldására.

Abstract. As a result of Ukraine’s European integration policy, a new strategic program in the field of accounting has been developed, which has made the introduction and widespread application of IFRS a primary goal for expanding business relations. As in many countries, Ukraine has encountered several problems in the implementation process, which we aim to identify in our work. We consider it important that, in addition to recognizing the problems, we make suggestions for solving them.
Problems with the introduction of IFRS in Ukraine
Keywords: eurointegrációs politika; nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok; nemzetközi számvitel; European integration policy; IFRS; international accounting; євроінтеграційна політика; МСФЗ; міжнародний облік