Тенденції розвитку теоретико-методологічних засад обліку інноваційного капіталу підприємства - Макарович Вікторія; Makarovics Viktória; Vyktorya Makarovych (Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2023)
Резюме. Розглянуто сучасні тенденції розвитку теоретико-методологічних засад обліку інноваційного капіталу. Досліджено особливості оцінки та визнання інноваційного капіталу в системі бухгалтерського обліку, зокрема в контексті нематеріальних активів та інтелектуального капіталу. Проаналізовано основні підходи до вимірювання інноваційного капіталу та їх відповідність міжнародним стандартам фінансової звітності. Запропоновано напрями вдосконалення облікової політики, що сприятимуть підвищенню точності оцінки інноваційного капіталу та ефективності його використання в управлінні підприємством.
Keywords: облік нематеріальних активів; стандарти обліку; економічна оцінка інновацій; інтелектуальний капітал