Developing writing skills of first-year English major students - Huszti Ilona; Густі Ілона; Kateryna Lizak; Лізак Катерина; Lizák Katalin (Видавничий дім “Гельветика”, 2024)
Abstract. This article explores effective methods for developing writing skills of first-year English major students. It has a twofold objective. First, it identifies effective teaching methods that can assist educators in improving their students' English writing skills. Second, it outlines a variety of practical learning methods to enhance students’ writing abilities. The opening section highlights the importance of writing proficiency for first-year English majors. The authors emphasize that effective writing is the basis of academic success since it empowers students to express themselves clearly, organize their ideas, and develop critical thinking skills. The latter foster confidence in students, enabling them to actively participate in classroom discussions and effectively express themselves in written assignments. The methodology section details the study’s reliance on general scientific methods of cognition and analysis of relevant academic literature. The authors employed a descriptive approach, utilizing methods of induction and deduction to achieve their objectives. Next, the authors present a list of thirteen effective teaching techniques gleaned from academic literature and their own extensive teaching experience. Additionally, the article emphasizes the importance of revision techniques, peer review processes, exposure to various writing styles and genres, and utilizing technology like grammar checkers and plagiarism detection software responsibly. In addition, the article offers thirteen practical learning tips for first-year students. Prioritized in order of importance, these tips range from active reading and note-taking for analytical skill development to proofreading by reading aloud for improved flow and clarity. The article highlights the significance of personalized feedback from instructors due to their expertise and ability to provide targeted guidance. In conclusion, by implementing the teaching methods and learning strategies outlined in the article, educators and students can work together to develop students’ effective writing skills.

Резюме. У статті розглядаються ефективні методи розвитку навичок письма у студентів-першокурсників спеціальності «Англійська мова та література». Ця стаття має подвійну мету. По-перше, вона визначає ефективні методи навчання, які можуть допомогти викладачам покращити навички письма англійською мовою своїх студентів. По-друге, вона розглядає різноманітні практичні методи навчання для розвитку навичок письма у студентів. У вступному розділі підкреслюється важливість навичок письма для першокурсників англійської спеціальності. Автори підкреслюють, що ефективне письмо є основою академічного успіху, оскільки воно розвиває у студентів здатність чітко висловлювати свої думки, організовувати їх та розвивати навички критичного мислення. Також, воно розвиває впевненість у собі, дозволяючи студентам брати активну участь у дискусіях в аудиторії та ефективно висловлювати свої думки під час виконання письмових завдань. У розділі «Методологія» висвітлено методологічні засади дослідження, які ґрунтуються на загальнонаукових методах пізнання та аналізі релевантної наукової літератури. Для досягнення поставлених цілей автори застосували описовий підхід, використовуючи методи індукції та дедукції. У статті також представлено список з тринадцяти ефективних методів навчання, почерпнутих з академічної літератури та власного досвіду викладання авторів. Крім того, у статті підкреслюється важливість методів правки, процесів взаємного оцінювання, ознайомлення з різними стилями та жанрами письма, а також відповідального використання таких технологій, як перевірка правильності граматичних конструкцій та програмне забезпечення для виявлення плагіату. Також, у статті запропоновано тринадцять практичних порад для студентів-першокурсників. Ці поради, розташовані в порядку важливості, варіюються від активного читання і конспектування для розвитку аналітичних навичок до коректури шляхом читання вголос для ясності тексту. У статті підкреслюється важливість індивідуального зворотного зв'язку від викладача з огляду на його досвід і здатність надавати цілеспрямовані рекомендації. Насамкінець, впроваджуючи методи викладання та стратегії навчання, викладені в цій статті, викладачі та студенти можуть спільно працювати над розвитком ефективних навичок письма у студентів.
Розвиток навичок письмa у студентів першого курсу спеціальності «Англійська мова та література»
Редакційна колегія: http://philol-zbirnyk.uzhnu.uz.ua/index.php/philol/editorial
Зміст: http://philol-zbirnyk.uzhnu.uz.ua/index.php/philol/issue/view/11
Keywords: first-year English major students; English writing skills; teaching strategies and techniques; learning strategies; skills development; college; студенти першого курсу спеціальності «Англійська мова»; навички письма англійською мовою; стратегії та методи викладання; стратегії навчання; розвиток навичок письма; інститут