Lectures in Theoretical Phonetics of the English language and Method-Guides for Seminars - Tomash Vrabel; Vrábely Tamás; Врабель Томаш (PoliPrint Kft., 2009)
Jelen kiadvány olyan előadások gyűjteménye, amely részletesen tárgyalja a fonetika alapfogalmait és jelenségeit. Ezeket a jelenségeket nem izoláltan, hanem más elméleti tárgyakkal - stilisztika, szociolingvisztika, kommunikáció stb. - együtt vizsgálja. Az előadásokhoz készített kérdések, gyakorlati és szöveges feladatok segítenek elmélyíteni a tanulók elméleti tudását. A kiadvány egyetemi és főiskolai hallgatóknak, aspiránsoknak, tanároknak és mind¬ azoknak ajánlott, akik angol nyelvet tanulnak.

Резюме. У цьому курсі лекцій розглядаються основні поняття і явища одного з найважливіших теоретичних курсів, знання якого є невід'ємною частиною становлення філолога. Фонетичні явища розглядаються не ізольовано, а в контексті інших теоретичних дисциплін, які певною мірою пов'язані з фонетикою: це і стилістика і соціолінгвістика і комунікативна лінгвістика та ін. Ретельна розробка питань для самоконтролю до кожної лекції та практичних і тестових завдань до кожного семінару зуможливить краще засвоєння теоретичного матеріалу. Призначена для студентів, аспірантів, викладачів і всіх тих, хто вивчає англійську мову.

Abstract. The current publication is a collection of lectures in theoretical phonetics of the english language and method-guides for seminars.
Лекції та методичний посібник для семінарів з теоретичної фонетики англійської мови
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/129730
https://www.kmf.uz.ua/hun114/images/konyvek/vrabel_tamas_lectures_in_theoretical_phonetics_of_the_english_language.pdf
Keywords: theoretical phonetics; phonology; phonostylistics; phoneme; vowels; consonants; dialects