Вплив цифрової трансформації на традиційні банківські системи та їх адаптація до новітніх технологій - Макарович Вікторія; Makarovics Viktória; Vyktorya Makarovych; Шебештень Едіна; Sebestyén Edina; Edina Shebestyen; Сочка Катерина; Szocska Katalin; Sochka Kateryna (ФОП Кошовий Богдан-Петро Олегович, 2024)
Резюме. У статті досліджено напрями впровадження цифрових технологій у банківському секторі, визначено окремі цифрові банки та проаналізовано перспективи їх розвитку. Окреслено масштаби та різноманітність напрямів цифрової трансформації в банківській галузі, зокрема її значущість для оптимізації банківських процесів. Розглянуто основні переваги й виклики, пов’язані з переходом традиційних банків до цифрового формату, з урахуванням впливу цього процесу як на банківські установи, так і на їхніх клієнтів. Установлено, що цифрова трансформація банківської системи забезпечує значні переваги, проте вимагає ретельного розв’язання технічних і безпекових питань для підвищення рівня комфорту й довіри клієнтів.

Abstract. The article examines the areas of implementation of digital technologies in the banking sector, identifies individual digital banks and analyses the prospects for their development. The article outlines the scope and diversity of digital transformation in the banking industry, particularly its importance for optimising banking processes. The main advantages and challenges associated with transitioning traditional banks to the digital format are considered, considering the impact of this process on both banking institutions and their customers. It is established that the digital transformation of the banking system provides significant benefits but requires careful consideration of technical and security issues to increase customer comfort and trust.
The Impact of Digital Transformation on Traditional Banking Systems and Their Adaptation to the Latest Technologies
Редакційна колегія: https://a-economics.com.ua/index.php/home/about/editorialTeam
Зміст: https://a-economics.com.ua/index.php/home/issue/view/4
Keywords: банківське обслуговування; цифрова трансформація банківської системи; цифровізація; банківські продукти; фінансові послуги; banking services; transformation of the banking system; digitalization; banking products and services