Nyelvpolitika a területi revízió idején (1938–1944) - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (Argumentum-MTA Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézete, 2010)
A munkában bemutatásra kerül a Kárpátaljai Kormányzóság lakosságának etnikai összetétele, a hivatalos kétnyelvűség és a ruszin nyelv és nyelvtan kérdése.
http://mek.oszk.hu/16900/16932/16932.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/133844
Keywords: nyelvpolitika; Kárpátaljai Kormányzóság; ruszin nyelv